Aihearkisto: Tapahtumat

Sodankylän Ilmailukerho 50–vuotta

Sodankylän Ilmailukerho ry 50 vuotta – The Sodankylä Aviation Club the 50th anniversary

Sodankylän Ilmailukerho ry on perustettu vuonna 1965 siviili-ilmailun edistämiseksi kotiseudullaan. Perustamisesta tulee kuluneeksi 50 vuotta tänä vuonna.  Tämän kunniaksi järjestettiin Arctic Airshow 2015 Sodankylä ilmailutapahtuma la 6.6.2015 Sodankylän lentokentällä ja Juhlaillallinen Hotelli Sodankylässä.

The Sodankylä Aviation Club will celebrate the 50th anniversary on 2015. There was the aviation event, The Arctic Airshow 2015 Sodankylä (6.6.2015), in honor of the occasion at the aerodrome (EFSO).

ANR Air Navigation Race – hupia ja hauskaa sekä koneessa että katsojilla

Air Navigation Race (ANR) – Ilmoittaudu harjoitukseen mukaan!

Tutustu Air Navigation Race (ANR) tarkkuuslentoharrastukseen ja järjestelyihin Sodankylä Arctic Airshow 2015:ssä, jonka yhteydessä järjestetään halukkaille harjoitustapahtuma- ja harjoituskilpailu.

Kaikki halukkaat saavat opatusta ja ohjausta tähän tarkkuuslennon harrastusmuotoon paikan päällä. Järjestämme harjoitukset niin, että jokaisen helppo osallistua vaikka ei olisi aikaisemmin harrastanut – nyt on hyvä aloittaa.

ANR on uusi kilpailumuoto, joka on yksinkertaisempi ja lyhyempi kuin perinteiset ralli- ja tarkkuuslentokilpailut. ANR:ssä reitin pituus on usein noin 30 km (16 NM) ja 150 km/h (80 kts) keskinopeudella lentoaika 12 minuuttia. Näissä harjoituksissa keskitytään suunnistusosioon (laskujen/maaliinlaskujen arviointi jäävät pois). Tavoite on yksinkertaisesti: pysyä “rännissä” ja ylittää kilpailureitin lähtö- ja maaliviivat sovittuna aikana. Tärkeimmät työvälineet koneessa ovat kompassi, suuntahyrrä, kello.

Pilotti tarvitsee plotterin kakkaran ja viivottimen sekä kisa-aikaan säädettävän kellon. 80 kts aikasapluuna mittakaavaan 1:200 000 helpottaa myös miehistöä valmisteluvaiheessa.

Arctic Airshow:ssa 5.-6.6.2015 kaikki halukkaat ilmailijat pääsevät kokeilemaan tätä lajia. Briefingin jälkeen on helppo lähteä matkaan. Reitin pituus on 16 nm ja käytössä on 2-3 vierekkäistä ränniä. Harjoituksien aikana kokeillaan reaaliaikaista lentojen seurantaa, joten ystävät, lentäjäkollegat ja yleisö voivat seurata lentoja Lentosemarakennuksessa jättinäytöltä.