Air Navigation Race

Air Navigation Race (ANR) – Ilmoittautumislomake julkaistu

Tutustu Air Navigation Race (ANR) tarkkuuslentoharrastukseen ja järjestelyihin  Sodankylä Arctic Airshow 2015:ssä, jonka  yhteydessä järjestetään halukkaille harjoitustapahtuma- ja harjoituskilpailu.

ANR on uusi kilpailumuoto, joka on yksinkertaisempi ja lyhyempi kuin perinteiset ralli- ja tarkkuuslentokilpailut. ANR:ssä reitin pituus on usein noin 30 km (16 NM) ja 150 km/h (80 kts) keskinopeudella lentoaika 12 minuuttia. Näissä harjoituksissa keskitytään suunnistusosioon (laskujen/maaliinlaskujen arviointi jäävät pois). Tavoite on yksinkertaisesti: pysyä ’rännissä’ ja ylittää kilpailureitin lähtö- ja maaliviivat sovittuna aikana. Tärkeimmät työvälineet koneessa ovat kompassi, suuntahyrrä, kello.

Arctic Airshow:ssa 5.-6.6.2015 kaikki halukkaat ilmailijat pääsevät kokeilemaan tätä lajia. Briefingin jälkeen on helppo lähteä matkaan. Reitin pituus on 16 nm ja käytössä on 2-3 vierekkäistä ränniä. Harjoituksien aikana kokeillaan reaaliaikaista lentojen seurantaa, joten ystävät, lentäjäkollegat ja yleisö voivat seurata lentoja Lentosemarakennuksessa jättinäytöltä.

Alla olevassa videossa lisäinformaatiota!