Tapahtumassa nähtävänä

Päivitämme tätä sivua jatkuvasti saatuamme vahvistuksia!

Tapahtuman päävieras on rovaniemeläisen Markku Koivurovan suunnittelema Atol 650 LSA amfibiolentokone, joka on ensimmäistä kertaa yleisön nähtävänä Suomessa.

Ultrakevyt lentokone Pipistrel Virus SW, nopea ja taloudellinen matkalentokone joka soveltuuu myös koulutuskäyttöön. Virus SW on luokkansa nopein ja yltää 147 solmun (273km/h) matkanopeuteen vain 18 litran kulutuksella.

Lapin Lennosto osallistuu F-18 Hornet torjuntahävittäjällä ja Valmet L-70 Vinka alkeiskoulukoneella. Hornet hävittäjä suorittaa lento-ominaisuuksien esittelyn ja alkeiskoulukone Vinka on esittelylennnon lisäksi nähtävissä maanäyttelyssä (lentoesitykset säävarauksella).

Oulun Taksilennon 2 moottorinen ambulanssilentokone Cessna F406 Caravan 2 tuodaan nähtäväksi potilassiirtovarustuksessa.

Nähtävänä on klassista taitolentoa Pitts Special S1C mod. taitolentokoneella. Taitolentäjä on pohjois-suomalainen pitkän linjan ilmailija OP.

Helikopterit:

Pelastushelikopteri Aslak suorittaa esittelylennon ja on nähtävänä maanäyttelyssä.

Sammutushelikopteri Aslak suorittaa esittelylennon sammustustoiminnasta ja on nähtävänä maanäyttelyssä.

Tapahtumassa on saatavana yleisölennätystä Heliflite Oy:n AS 350 B2 helikopterilla (tunnus OH-HCG).

Jääkäriprikaati tuo tapahtumaan esille ajoneuvokalustoa suorittaen samalla rekrytointiesittelyä.

Lisäksi paljon muuta mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, monipuolisesti ilmailun eri harrastusmuotoja ja kymmeniä ilma-aluksia.